AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 1 kostka margaryny-stopić 2 szklanki mąki 5 dkg drożdży 4 łyżki mleka 3 łyżeczki cukru 1 jajko - białko ubić Cukier,mleko i drożdże rozrobić do wyrośnięcia.Dodać żółtko, makę, tłuszcz i pianę-lekko zagnieść.Zawinąć ciasto w ściereczkę i zanurzyć w dużej ilości zimnej wody. Po wypłynięciu rozwałkować na grubość 3 mm, wykrawać nieduże trójkąty, kłaść troszkę dowolnego nadzienia i zwijać rogaliki.Wstawić do nagrzanego pieca i piec na złoty kolor. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.