Skocz do zawartości

Tort Z Orzechów Włoskich


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

30 dkg zmielonych orzechów włoskich 10 jajek 30 dkg cukru pudru 4 łyżki płaskie tartej bułki 1 duża cytryna-sok Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać sok z cytryny.Białka ubić na pianę. Na żółtka wyłożyć pianę, zmielone orzechy, tartą bułkę ,lekko ale dokładnie wymieszać, wlać do dużej tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika.Piec 30-40min. w 180stC.Dobrze wystudzone ciasto przekroić i przełożyć warstwami powideł węgierkowych i nutelli.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.