AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 30 dkg zmielonych orzechów włoskich 10 jajek 30 dkg cukru pudru 4 łyżki płaskie tartej bułki 1 duża cytryna-sok Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać sok z cytryny.Białka ubić na pianę. Na żółtka wyłożyć pianę, zmielone orzechy, tartą bułkę ,lekko ale dokładnie wymieszać, wlać do dużej tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika.Piec 30-40min. w 180stC.Dobrze wystudzone ciasto przekroić i przełożyć warstwami powideł węgierkowych i nutelli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.