Justyna.K Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Obiecałam że podam przepis to podaję. :evil: PIERNICZKI Składniki: * 3 jajka * 250 gram cukru * 250 g miodu * 250 g Margaryny (ja dałam Kasię) * 750 gram mąki * 1 łyżeczkę sody lub amoniaku * 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. * 2 łyżki kakao * 1 opakowanie przyprawy do piernika DO DZIEŁA: Połowę cukru, margarynę i miód go garnka rozpuścić i chwilę pogotować (ostudzić!!!!!!) Jajka ubić z drugą połową cukru. Do miski przesypać przez sito : mąkę, proszek i amoniak, przyprawę i kakao(zamieszać). Dodać ostudzoną masę i ubite jajka.Wyrobić dokładnie. Na tydzień w chłodne miejsce odłożyć żeby ciasto dojrzało i wszystko się ładnie przegryzło. Polecam przepis jest wypróbowany już w tamtym roku i jestem z niego zadowolona pierniki były miękkie nawet po paru tygodniach (oczywiście zapuszkowane). Pozdrawiam 1 Cytuj
Justyna.K Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Tak wygląda moje ciasto piernikowe: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 dziś upiekłam te pierniczki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi