magd180 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 skladniki ; 1 cebula 10 dag chudego wedzonego boczku 1/2 peczka natki pietruszki po straku zoltej i zielonej papryki [przed dodaniem radze sprubowac czy nie jest gorzka jesli tak nie dodawac] 1 lyzka oleju troche makaronu jak do zupy 1 lyzeczka koncentratu pomidorowego 1 litr rosolu instant sol pieprz slodka papryka [nie polecam dodawac ostej bo rosol jest nie dobry z nia] Wykonanie; Cebule obrac pokroic w kosteczke, boczek rowniez.Straki papryk oczyscic ,ostrym narzedziem usunac gniazda nasienne.Miazsz oplukac pokroic na male kawalki.Mocno rozgrzac olej zeszklic na nim boczek i cebule co jakis czas mieszajac.[W miedzy czasie postawic wode na rosol jak sie zagotuje wrzucic kostki.]Po chwili wrzucic papryke smazyc kilka minut na srednim ogniu co jakis czas mieszajac. Dodac koncentrat pomidorowy krotko zasmarzyc.Nastepnie wszystko wrzucic do rosolu krotko zagotowac.Na koncu wrzucic makaron gotowac do miekosci makaronu.Przyprawic do smaku sola,pieprzem i papryka w proszku.Natke oplukac i posiekac. SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.