Gość betka_w Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Na pomysł tego torciku wpadłam, gdy miałam zepsuty piekarnik. Potrzebujemy: 1 biszkopt ciemny 3-warstwowy na krem: 0.75 l śmietany 30% słodkiej +1,5 tabliczki czekolady gorzkiej - zagotować razem i bardzo dobrze schłodzić. ubić następnie na puszystą masę dodając - 3 śmietan-fixy nasączenie: sok z 1 pomarańczy czekoladowe ozdoby do dekoracji Można dodać ewentualnie konfiturę pomarańczową, którą smarujemy każdy krążek biszkoptu przed posmarowaniem kremem czekoladowym. Moja rodzina lubi ten torcik najbardziej ze wszystkich i jest on stałym punktem każdych urodzin - życzę smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Betko, nazwa ciekawa,ale zapomniałaś podać dodatki do tego biszkoptu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość betka_w Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Bardzo przepraszam, ale za szybko kliknęłam. Dopiero zaczynam zabawę z internetem i proszę o wurozumiałość. Przepis już uzupełniłam i na prawdę polecam! Smacznego! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.