figiel Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ten makowiec jest bez ciasta. Przepis dostałam przed laty od koleżanki .Piekłam go wielokrotnie. Jest warty wypróbowania 🙂 . 6 dużych jabłek 9 jajek 9 łyżek kaszy mannej 1 szkl. mielonych orzechów 1 proszek do pieczenia 1 kostka margaryny 45 dkg. cukru pudru 30 dkg sparzonego maku Mak zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po jednym żółtku ,dodać pozostałe składniki .Jabłka pokrojone w kostkę . Na końcu pianę z białek . Wyłożyc na blache wyłożoną pergaminem i posmarowaną tłuszczem. Piec koło 40 minut /sprawdzam patykiem/. Blacha średniej wielkości. Wychodzi wysoki i b.smaczny :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.