Skocz do zawartości

Kremówka Poleonek


kofik

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 2 jajka 1 proszek do pieczenia mały 5 łyżek masła topionego 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 szkl. cukru wszystko razem mieszamy w miseczce i wlewamy do mąki, mąki tyle by ciasto nie było twarde. (dokładnie nie pamiętam, ale jak zrobie przed świętami to napisze ile zużyłam, jednak na wyczucie fajnie się robi, jak mi się udało, to napewno nie będzie problemu). Ciasto podzielić na trzy części i upiec trzy placki. Masa: 1 szkl. cukru 1 litr mleka 3 jajka 4 łyżki mąki 6 łyżek masła topionego Zagotować pół litra mleka. W reszcie rozkłucić jajka, masło, cukier, mąkę i dobrze wymieszać. Zalać na gotujące sie mleko, i ugotować budyń. Zimną masą przełożyć placki. Posypać cukrem pudrem. Najlepszy jest na drugi dzień, bo placki zmiękną i cisto robi się kruchutkie i pyszne. smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.