Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
kofik

Ryba Po Japońsku

Rekomendowane odpowiedzi

1kg ryby bez ości, ja robiłam z pangi,pokroić w małe kawałki, paski; usmażyć w cieście naleśnikowym(mąka, jajko, woda), oczywiście przyprawić solą, wegetą 3 średnie cebule pokrojone w paski 1 szkl wody 1/2 szkl oleju 3 łyżki octu 2 łyżki cukru 4 łyżki keczupu 1/2 małego koncentratu pomidorowego szczypta soli Zalewę zagotowujemy, do gotującej wsypujemy cebulę i gotujemy jeszcze 5 minut. Kroimy korniszony i papryke marynowaną w paski, mieszamy z zimną zalewą. Przekładamy do salaterki naprzemian sos-ryba(zimna).Nie podaję ilości ogórków, papryki, dałam tyle, żeby nie było za żadkie. Przepis dostałam od kuzynki ze Szczecina, i u nas się przyjął ze smakiem...

post-6073-1206740709_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.