magdalenka_23 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 najlepiej zacząć od wstawienia wody na ryż cała trudność polega na pokrojeniu pora i cebuli w piórka, natomiast pieczarek w talarki lub ćwiartki.....i oczywiście otworzeniu puszek :-) składniki: puszka kukurydzy puszka marchewki z groszkiem puszka pomidorów ( krojone lub całe-będzie trzeba się wysilić i je rozdrobnić :-)) puszka białej fasolki 8 dużych pieczarek duża cebula biała część pora łyżka miodu łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju na głęboką patelnie wlać tłuszcz, delikatnie przesmażyć ceblulę i pora, następnie dodać pieczarki, chwilkę przesmażyć. dodać pomidory i fasolkę razem z zalewą, kukurydzę i marchewkę z groszkiem przecedzić i dodać do reszty. dodać przecier i miód. wymieszać i dusić 15-20 minut. i gotowe....można dodać mrożonych warzyw - wtedy należy gotować aż mrożonki zmiękną. dla mnie nie trzeba już dosalać, ale ja jestem oszczędna z solą :-) miód można zastąpić cukrem. smak sosu przypomina odrobinę fasolkę po bretońsku. najlepsze jest z ryżem lub do chlebka, ale wtedy radzę dodać dwie puszki fasoli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.