margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 składniki biszkopt-robie go do kazdego placka jest pulchny i zawsze wychodzi, nawet w wersji kakaowej. 8 jaj 1 szkl. ziemniaczanki 1 szkl. tortowej 4 łyżki oliwy 1,5 szkl. cukru 2 pełne łyżeczki proszku 6 łyżek gotującej wody Masa: 1 puszka ananasa 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 Kasia 4 żółtka Wierzch: 10 dag wiórek 10 dag Kasi 10 dag cukru sposób przygotowania Ubić żółtka ze szklanką cukru. Wlać 6 łyżek wody. Pod koniec oliwę. Białka ubić z szczyptą soli i cukrem. Wyłożyć do ubitych żółtek. Dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec 40-45 min. w temp. 170 stopni. Biszkopt zawsze do kazdego ciasta pieke dzien wczesniej. Na soku ugotować budynie (budynie rozpuścić w ½ szkl. wody, do soku z ananasa dodać jeszcze ½ szkl. wody i zagotować). Kasię utrzeć z żółtkami i dodawać budyń. Dodać pokrojone ananasy. Wyłożyć na nasączony biszkopt. 10 dag Kasi, wiorek i cukru zrumienić w garnku, ostudzić i wyłożyć na masę. Uwazac aby nie przypalic!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.