Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

składniki biszkopt-robie go do kazdego placka jest pulchny i zawsze wychodzi, nawet w wersji kakaowej.

8 jaj

1 szkl. ziemniaczanki

1 szkl. tortowej

4 łyżki oliwy

1,5 szkl. cukru

2 pełne łyżeczki proszku

6 łyżek gotującej wody

Masa:

1 puszka ananasa

2 budynie śmietankowe bez cukru

1 Kasia

4 żółtka

Wierzch:

10 dag wiórek

10 dag Kasi

10 dag cukru

sposób przygotowania

Ubić żółtka ze szklanką cukru. Wlać 6 łyżek wody. Pod koniec oliwę. Białka ubić z szczyptą soli i cukrem. Wyłożyć do ubitych żółtek. Dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec 40-45 min. w temp. 170 stopni.

Biszkopt zawsze do kazdego ciasta pieke dzien wczesniej.

Na soku ugotować budynie (budynie rozpuścić w ½ szkl. wody, do soku z ananasa dodać jeszcze ½ szkl. wody i zagotować). Kasię utrzeć z żółtkami i dodawać budyń. Dodać pokrojone ananasy. Wyłożyć na nasączony biszkopt.

10 dag Kasi, wiorek i cukru zrumienić w garnku, ostudzić i wyłożyć na masę. Uwazac aby nie przypalic!!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.