margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Składniki: 70 dag mąki, 4-5 jajek, 1 szkl. cukru, ½ kos. rozpuszczonej Kasi, sól, na rozczyn: ¾ szkl. ciepłego mleka, ¾ kos. drożdży, 1 łyżka cukru, 1 łyżka mąki. sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, jaja, sól, cukier i rozczyn. Wyrobić, aż wszystko dobrze się połączy i później dodać Kasię wyrabiając tak długo, aż ciasto odstanie od ręki. Pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć na blachę i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Posypać kruszonką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 50 min w temp.175C Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.