margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Biszkopt: Przygotować wg własnego uznania z 6 jajek Beza makowa: 25 dag maku 5 jaj kilka kropel olejku migdałowego 15 dag cukru Jajka ubić z cukrem i dodać mak. Piec ok. 30 min. Krem: ½ litra mleka 1 szkl. cukru 1,5 łyżki mąki 2,5 łyżki ziemniaczanki Kasia sposób przygotowania Mleko zagotować z cukrem, dodać mąkę rozrobioną z odrobiną mleka. Utrzeć kostkę Kasi i dodawać ostudzoną masę budyniową. Biszkopt skropić i wyłożyć na niego masę. Na masę bezę makową i polać polewą czekoladową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.