margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto I: 2 ½ szkl. mąki, 1 Kasia, 6 żółtek, ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Ciasto II: 6 białek, niepełna szklanka cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 15 dag orzechów (posiekane). Krem: 1/5 kost. Kasi puszka skondensowanego, słodkiego mleka sposób przygotowania ciasto 1:Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną z nich wyłożyć na blaszkę (średnią, prostokątną) i podpiec około 10-15 min. Wystudzić. ciasto 2: Ubić białka z cukrem, dodać mąkę, wymieszać i połowę wyłożyć na pierwsze podpieczone ciasto. Posypać orzechami i piec na beżowy kolor. Drugie części ciast upiec tak samo. Gotować mleko przez 2 godziny w garnku z wodą i schłodzić nie otwierając. Kasię utrzeć, dodawać stopniowo mleko, podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao i wyłożyć na pierwsze ciasto. Przykryć drugim i wyłożyć resztę masy. Posypać obficie listkami migdałów, orzechami, rodzynkami. Kroić następnego dnia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.