margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto: - 2 szkl. maki - 1 szkl. cukru - 3/4 szkl. oleju - 2 jajka - 1 szkl. mleka - 3 lyzki kakao - 2 lyzki dzemu (najlepiej z czarniej pozeczki) - 1 lyzeczka sody - 1 lyzeczka proszku do pieczenia ser - 1/2 kg sera - 3 jajka - 1/2 kostki Kasi - 1 lyzka ziemniaczanki - 1 szkl. cukru - 1 cukier waniliowy sposób przygotowania Skladniki ciasta wymieszac mikserem i wylac na blache. Kasie utrzec z cukrem, dodajac po jednym zoltku i porcji sera, dodac make i delikatnie wymieszac z ubita na sztywno piana z bialek. Klac kupki ciasta serowego na ciemnym ciescie zostawiajac miejsce aby ciemne ciasto moglo wyrosnac miedzy serowym. Piec ok 40 minut w srednio nagrzanym piekarniku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.