margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto: - 1 1/2 szkla maki - 3/4 szkl. cukru - 2 jajka - 15 dag Kasi - 3 lyzeczki proszku do pieczenia - 9 lyzek mleka - 2 lyzki kakao - 1 kieliszek wodki Ser: - 1/2 kg sera - 1 szkl. cukru - 3 jajka - 1 lyzka ziemniaczanki - 1/2 kostki Kasi - 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia sposób przygotowania Jajka, Kasie i cukier utrzec dodajac kakao i make z proszkiem, na koniec mleko i wodke. Odstawic. W innym naczyniu utrzec zoltka, cukier i Kasie. Dodac przekrecony przez maszynke ser, make z proszkiem i na koniec delikatnie wymieszac z ubita na sztywno piana z bialek. Na blaszce ukladac "kupki z ciast" tworzac tzw. cielaka. Piec w temp. 175 stopni ok 1 godz. Polac polewa czekoladowa i posypac wiorkami jako dekoracja jesli nie jemy tylko w rodzinnym gronie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.