margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto: 2 szkl. krupczatki, 1 szkl. cukru, ¾ kos. Kasi, 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki śmietany kremówki /niekoniecznie/ Ser: 1 kg sera, 6 jajek, 1 szkl. cukru, 2 szkl. mleka, 1 szkl. oleju, 2 budynie śmietankowe bez cukru. Wierzch: /niekoniecznie/ 4 białka, 6łyżek cukru, 10-15 dag wiórek sposób przygotowania Posiekać Kasię z mąką i resztą składników. Zagnieść ciasto i wylepić nim blaszkę. Ponakuwać widelcem. Masa serowa: Ubić białka ze szczyptą soli, dodać cukier i żółtka. Następnie stopniowo ser. Budynie rozpuścić w mleku i dodać powoli do masy. Na koniec olej. Wylać masę na ciasto. Piec 1 godz. w temp. 175C. Wierzch: Ubić białka z cukrem. Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać. Mase wylozyc na ciasto 10 minut przed koncem pieczenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.