margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Składniki: 1 ½ kg sera-zemleć 12 jajek (białka zostawić na koniec i ubić na pianę) 2 czubate szkl. cukru, 1 Kasia, 3 budynie waniliowe, 1 cytryna skórkę zetrzeć, 1 olejek cytrynowy, 1 cukier waniliowy, 1 mały proszek do pieczenia, 10 dag rodzynek (zamoczyć i obtoczyć w mące). Utrzeć Kasię z cukrem, dodać żółtka, twaróg, budynie itd. Spód: 0,5 Kasi, ¾ szkl. cukru, 1 ½ szkl. mąki 3 całe jaja, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. sposób przygotowania Składniki spodu utrzeć i wyłożyć na blachę. Najpierw upiec spód na złoty kolor 15 min. Wyłożyć utarta masę serową. Sernik piec 1,10 min. Jak zacznie pękać to znaczy, że jest udany. Temp. 180C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.