margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto: - 1 kostka Kasi - 5 zoltek - 3 szkl. maki - 3 lyzki cukru - 3 lyzeczki proszku do pieczenia Ser: - 1 kg sera - 3/4 szkl. cukru - 1 kostka Kasi - 3 jajka - 1 i 1/2 budyniu smietankowego bez cukru Masa bialkowa: - 5 bialek - 1 szkl. cukru - 1/2 budyniu smietankowo bez cukru - sok z cytryny - owoced: agrest lub brzoskwinie (probowalam tez z jagodami, wisniami, truskawkami, ale najlepiej smakuje mi z agrstem z kompotu) sposób przygotowania Skladniki ciasta zagniesc, podzielic na 2 czesci i wlozyc do zamrazalnika na minimum 2 godziny. Ja zagniatam ciasto dzien wczesniej. Utrzec Kasie z cukrem i dodawac na przemian po jednym jajku i porcji sera. Na koniec wsypac budyn. Jedna czesc ciasta zetrzec na spod blaszki, na to wylozyc mase serowa, na to owoce . Ubic 5 bialek, ktore nam pozostaly od ciasta ze szklanka cukru i kiedy bedzie pieknie ubita piana dodac reszte budyniu i troszke soku z cytryny. Wylozyc na owoce, na to zetrzec druga czesc ciasta na tarce o duzych oczkach. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok 1 godzine. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.