Skocz do zawartości

Stary Dobry Brzdac


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

Biszkopt:: ciemny wg własnego przepisu

Masa:

1 l kremówki

½ szkl. cukru

½ szkl. kakao

2 łyżki żelatyny

sposób przygotowania

Śmietanę zagotować z cukrem i kakao i schłodzić. Na drugi dzień ubić śmietanę. Wcześniej żelatynę namoczyć w małej ilości wody a później rozpuścić nad parą. Ubijać śmietanę i wlać żelatynę. Rozmieszać.

Biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą. Na wierzch wyłożyć drugą połowę masy i obsypać wiórkami kokosowymi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.