margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 składniki 75 dag filetow z kurczaka 15 dag szalotki lub cebuli glowa czosnku 20 dag marchewki 75 dag ziemniakow lyzka koncentratu pomidorowego pol szklanki czerwonego wina 3/4 litra rosolu 1 cytryna 2 lyzki ziol prowansalskich sposób przygotowania Mieso pokroic w duza kostke, szarlotki i czosnek na polowki. Marchewke w skosne plastry, ziemniaki w kostke. W brytfance rozgrzac olej, smazyc w nim mieso ok. 4 min. Dodac reszte przygotowanych skladnikow i smazyc jeszcze 4 minuty. Dodac koncentrat pomidorowy i wino. Wygotowac do polowy. Dodac rosol, przyprawic. Dusic 20 min. Na 5 minut przed koncem duszenia dodac plasterki cytryny. Zagescic maka lub zasmazka blyskawiczna (1-2 lyzeczki). Posypac ziolami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.