margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Składniki: 1 kostka rosołu drobiowego „Winiary” 2 filety z kurczaka (ok.250g) lub kurczak gotowany 1 duża cebula 1 duży pomidor 1 łyżka tłuszczu 3 łyżki ryżu ketchup sposób przygotowania Filety pokroić w paski. Cebulę posiekać. Pomidor obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Drób i cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ryż umyć, dodać do mięsa. Smażyć tak długo, aż wchłonie tłuszcz (ok. 10 min). Dodać pomidor. Bulion rozprowadzić w szklance gorącej wody, połączyć z ryżem i mięsem. Gotować na małym ogniu 20 min pod przykryciem. Podawać z zieloną sałatą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.