Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Basia K

Karczek Z żurawiną W śmietanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda tak dobrze, że muszę spróbować. Zazwyczaj karczek zapiekam w piekarniku,a tak to przynajmniej mam ciekawą opcję na obiad w zupełnie innej postaci nich dotychczas.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wygląda ciekawie :) bardzo lubię kombinować dania mięsne z żurawiną, śliwką... :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To tym bardziej polecam, bo danie jest przepyszne! :) 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dnia 17.06.2008 o 09:15, Basia K napisał:

Przepis znaleziony w internecie.Przyznam,że jeszcze go nie robiłam.Planuje zadebiutowac nim za tydzień,na urodzinach męża-wtedy też wkleję zdjęcia. Składniki: ładny kawałek karkówki chudej, lub szynki około 1 kg pieczarki 40 dag cebule 3 sztuki żurawiny suszone 1 paczka 10 dag śmietana 30% w kartoniku 1/2 l mięso pokroić w plastry (nie za duże) lekko zbić,przyprawić solą, pieprzem, ziołami, jakie lubimy,lekko skropić oliwą i wstawić na kilka godzin do lodówki kolejno posmażyć: pieczarki w plasterkach, cebulę w piórkach, mięso układać w naczyniu żaroodpornym warstwami kolejno: mięso, cebula, pieczaki, żurawiny suszone aż do wyczerpania składników zalać śmietaną i zpiekać w piekarniku 200 st. około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie.

Muszę wypróbować!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.