mr_burger Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Wygląda tak dobrze, że muszę spróbować. Zazwyczaj karczek zapiekam w piekarniku,a tak to przynajmniej mam ciekawą opcję na obiad w zupełnie innej postaci nich dotychczas. Cytuj
zuuza Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 wygląda ciekawie :) bardzo lubię kombinować dania mięsne z żurawiną, śliwką... :) Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 To tym bardziej polecam, bo danie jest przepyszne! :) Cytuj
justyna132 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Mniamm musi być pyszne będę robiła jutro, ciekawe jak mi wyjdzie:) Cytuj
tataraczka Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 kiedyś moja koleżanka robiła coś bardzo podobnego. hihihi chyba już wiem skąd wzięła przepis ;-) Cytuj
monikakuchar Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 Wy jecie żurawinę bo wam smakuje czy jest zdrowa i warto ją jeść? Poważnie pytam, dla mnie smak żurawiny jest okropny Cytuj
ala28 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dnia 17.06.2008 o 09:15, Basia K napisał: Przepis znaleziony w internecie.Przyznam,że jeszcze go nie robiłam.Planuje zadebiutowac nim za tydzień,na urodzinach męża-wtedy też wkleję zdjęcia. Składniki: ładny kawałek karkówki chudej, lub szynki około 1 kg pieczarki 40 dag cebule 3 sztuki żurawiny suszone 1 paczka 10 dag śmietana 30% w kartoniku 1/2 l mięso pokroić w plastry (nie za duże) lekko zbić,przyprawić solą, pieprzem, ziołami, jakie lubimy,lekko skropić oliwą i wstawić na kilka godzin do lodówki kolejno posmażyć: pieczarki w plasterkach, cebulę w piórkach, mięso układać w naczyniu żaroodpornym warstwami kolejno: mięso, cebula, pieczaki, żurawiny suszone aż do wyczerpania składników zalać śmietaną i zpiekać w piekarniku 200 st. około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. Muszę wypróbować! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.