kondi Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Chińszczyzna w sosie serowym Składniki • 1 pierś z kurczaka (może być 30 dag indyk) • pieczarki ok 30 dag • kalafior 20 dag • fasolka szparagowa 10-15 dag (w zastępstwie :groszek szparagowy, • małe kolby kukurydzy ,) • 0.5 l śmietany 30% słodka • 20 dag żółtego tartego sera(nie koniecznie) • 1 szklankę rosołu • 2 łyżeczki tymianku • sól,olej do smażenia Etapy przygotowania 1. Pierś podsmażyć szybko z odrobiną soli , przenosimy do głębszego garnka dodajemy pieczarki, kalafior ,fasolkę zalewamy rosołkiem ,dusimy to ok 10-15 min na małym ogniu dodajemy tymianek , ser i śmietanę stopniowo chwile gotujemy na małym ogniu doprawiamy solą ...smacznego 2. Podajemy z ryżem ,lub można też potrawę rozrzedzić wodą lub rosołkiem dodać ryż i podawać jako zupę . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.