Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chińszczyzna w sosie serowym

Składniki

• 1 pierś z kurczaka (może być 30 dag indyk)

• pieczarki ok 30 dag

• kalafior 20 dag

• fasolka szparagowa 10-15 dag (w zastępstwie :groszek szparagowy,

• małe kolby kukurydzy ,)

• 0.5 l śmietany 30% słodka

• 20 dag żółtego tartego sera(nie koniecznie)

• 1 szklankę rosołu

• 2 łyżeczki tymianku

• sól,olej do smażenia

Etapy przygotowania

1. Pierś podsmażyć szybko z odrobiną soli ,

przenosimy do głębszego garnka dodajemy pieczarki,

kalafior ,fasolkę zalewamy rosołkiem ,dusimy to ok 10-15 min na małym ogniu dodajemy tymianek ,

ser i śmietanę stopniowo chwile gotujemy na małym ogniu doprawiamy solą ...smacznego

2. Podajemy z ryżem ,lub można też

potrawę rozrzedzić wodą lub rosołkiem dodać ryż i podawać jako zupę .

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.