magdalenka_23 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 składniki: Serek wiejski, duże opakowanie ewentualnie 3 małe kasza gryczana - jedna torebka 150 g boczku wędzonego mała cebula Pół pęczka koperku mały pojemnik śmietany 18 % Zupa cebulowa ( około jednej czubatej łyżki ) Ciasto naleśnikowe z pół litra mleka Przygotowanie: Ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie. ostudzić. Boczek pokroić bardzo drobno ( ja miałam taki w plastrach, który pokroiłam w cieniuteńkie paseczki ) i zesmażyć, na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulkę. koperek posiekać drobniutko. Do miski przełożyć serek wiejski, dodać boczek, cebulkę i kaszę gyczaną i dwie łyżki kopru. Ja nie dodawałam juz przypraw do farszu. Usmażyć naleśniki, dodając do ciasta łyżeczke posiekanego koperku. ( z pól litra mleka wyjdzie 8-9 sztuk ). NA naleśniki wykładać po dwie łyżki farszu i zwinąć w rulon i układać w naczyniu do zapiekania. Do śmietany dodać zupę cebulową do smaku ( czubata łyżka wystarczy ) i pozostały koperek. Posmarować równomiernie naleśniki i zapiekać około 40 minut w temp. 180 C. Przepis powstał w wyniku czyszczenia lodówki przed zakupami :D Naleśniki są rewelacyjne w smaku, niedrogie, bardzo syte i szybko się je robi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.