Gość Semy Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam wszystkich pasjonujących się gotowaniem... Mam taki drobny problem, chcialbym zostac kucharzem... Obecnie studiuje informatyke ale moja druga pasja jest gotowanie... Zastanawialem sie nad rozpoczeciem studiow gastronomicznych (jestem z poznania...) tylko ze tam na pewno trzeba posiadac jakies umiejetnosci nabyte w technikach gastronomicznych... ktorych nie posiadam jako ze jestem absolwentem liceum... Zatem jak zdobyc zawod kucharza w Poznaniu... lub moze czego musialbym sie nauczyc zeby w ogole moc przystapic do takich studiow... bo no kursy kucharskie wydaje mi sie sa dla ludzi ktorzy jakies podstawy juz maja... Prosilbym o rady jakichs zawodowych kucharzy, czego musze sie nauczyc, gdzie szukac i czego... bo szczerze to nie wiem czy mam isc na jakis kurs malej gastronomii czy czego... Chcialbym popracowac w kuchni w restauracji ale w obecnym momencie nadaje sie tam chyba tylko na zmywak :razz:... Interesuje sie praktycznie kazda kuchnia... Azjatycka, Francuska, Włoska, Grecka... Bylbym wdzieczny za rady, a szczegolnie za rady od zawodowych kucharzy... Pozdrawiam, Cytuj
Gość AsIcA_żużlówa Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wystarczyło popatrzeć tylko na stronę, tym bardziej że jesteś z Poznania https://www.wshig.pl/rekrutacja.php ja marzę o takich studiach ale nie dość że daleko to jeszcze płatne dzienne :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi