Magdalena Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 W-ZKA HELI mięciutka!!! ciasto; 1 margaryna 1,5 szkl cukru 6 jaj 1,5 szkl.mąki zwykłej 3 łyżki mąki ziemniacznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao Margarynę utrzeć z cukrem dobrze, dodać żółtka i pokolei resztę składników . Białka ubić dodać na końcu.Upiec . Masa; 2 serki bieluch 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa + 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1 szklance wody gorącej 0,5 litra śmietany kremówki 30% ubić ,dodać do serków i tężejącej galaretki. Ciasto przekroić na 2 części Przełożyć masą .Posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową lub inną. C iasto jest mięciutkie i może się nadawć nawet na babkę lub do przełożenia inną masą gotową . SMACZNEGO!!!! Przepis dostałam od szwagierki ,kosztowałam tego cisteczka i było pyszne więc porosiłam o przepis wczoraj je upiekłam i wyszło super!!!! Zachęcam .... :razz: Cytuj
bietka Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 A te serki to homogenizowane czy jakieś inne? Cytuj
Magdalena Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Serki Homogenizowane śmietankowe czyste nazywają się BIELUCH mogąbyć inne po 150 gram spróbuj warto!!!!pozdrawiam Magdalena!!!! :razz: Cytuj
bietka Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Dziękuję.Już dodałam do ulubionych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi