k@sia Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Zalewa: 1l wody 1 łyżka soli 2 łyżeczki kwasku cytrynowego 3 łyżki octu 3/4 szkl. cukru Do słoika włożyć: nasiona kopru gorczycę pieprz ziele angielskie chrzan Patisony młode ze skórką, stare obieramy, usuwamy miąższ, kroimy w kawałki i układamy w słojach. Zalewę zagotować, zalać słoje, aby patison był przykryty. Pasteryzować ok.15 min Zalewy wystarcza na 4 słoiki 0,5l. Smacznego :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.