k@sia Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Składniki: 1 kg owoców pigwy 1 kg cukru litr wódki Dojrzałe owoce pigwy, pokroić, oczyścić z nasion. Zasypać cukrem, odstawić na 6 - 10 dni. Zlać syrop, połączyć go z wódką. Nalewka musi dojrzewać min 3 m-ce. Pozostałe owoce pigwy można zalać wódką i zostawić przynajmniej na pół roku. Smacznego :) PS. Moja nalewka właśnie dojrzewa, mam nadzieję że zdąży zanim zniknie w tajemniczych okolicznościach :) bo już teraz smakuje super :grin: Cytuj
k@sia Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Wypróbowałam naleweczkę po miesiącu dojrzewania i jest super :-D Szkoda, że tak mało jej zrobiłam ;P Polecam wszystkim :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.