apsik Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 SKłADNIKI 7 białek 1 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka czubata proszku cukier waniliowy Białka ubić na sztywno,dodawać stopniowo cukier ubijając,póżniej mąkę wymieszaną z proszkiem i olej-na przemian i tylko delikatnie mieszać. Ciasto podzielić na 4 części... -do pierwszej dodać 3 żółtka i 2 łyżki mąki -do drugiej 1 łyżkę kakao -do trzeciej 1 łyżkę kisielu czerwonego -do czwartej 1/3 szklanki maku Ciasta wylewamy do rynienki po kolei -przez środek. Pieczemy około 40 minut-najlepiej póżniej sprawdzić patyczkiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.