iwonia Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 5 jajek,3 szkl.mąki, 1,5 szkl.cukru,kostka margaryny/1,5 lyżeczki proszku do pieczenia budyń śmietankowy,jabłka,cynamon. Z żółtek,0,5 szkl.cukru,mąki,proszku i margaryny zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i zamrozić dwie z nich.Niezamrożonym ciastem wylepić spód formy,na wierzch położyć jabłka starte na grubych oczkach,posypać cynamonem,następnie ułożyć warstwę startego,zamrożonego ciasta,na to pianę ubitą z 1 szkl.cukru i budyniem,na pianę zetrzeć drugą część zamrożonego ciasta.Piec około 50 min w temp.170. Cytuj
iwonia Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 upiekłam na niedzielę,ale zdążyłam zrobić tylko zdjęcie ogólne,po rozkrojeniu ciasto znikło.Może następnym razem...?szarlotka.bmp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.