Skocz do zawartości
teresap

Ogórki - Ewy

Rekomendowane odpowiedzi

Ogórki są słodko kwaśne dobre do obiadu , zagrycha , ozdobne

Ja bardzo je lubię otwieram i zajadam

4 kg. ogórków pokroić na pół

ZALEWA

9 szk. wody + 1 szk soli zagotować i zalać ogórki i to ma stać 3 godz

Po 3 godz układamy do słoików razem z marchewką pokrojoną w paski lub kółka + papryka 1 kg paski + seler pokrojony w księżyce +liście selera , liście pietruszki + cebula jak mała to cała lub na pół czy ćwiartkę + ziele angielskie + liść + gorczycę

Ilość warzyw i zieleniny zależy od WAS

Po włożeniu wszystkiego po trochu zalewamy

ZALEWA

3 szk wody

2 szk octu

4 szk cukru

Zagotować zalać słoik i i pasteryzować chwilkę

Gotowe

post-6127-1226846931_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.