Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 1kg mięsa mielonego wieprzowego 30dag wątróbki drobiowej 2jajka 3łyżki bułki tartej czubata łyżka mąki ziemniaczanej wegeta czosnek dwa ząbki cebulka pieprz majeranek 20dag rodzynek. Mięso mielone wkładamy do miski,ścieramy na tarce cebulkę i czosnek przeciskamy przez praskę.Z wątróbki usuwamy żyłki i rozgniatamy w rękach,dodajemy do mięsa.Dokładnie łączymy i przyprawiamy resztą składników na koniec dodajemy rodzynki(nie moczymy)Masa musi być dość sztywna.Dzielimy na dwie części,formujemy walec,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około godzinkę do piekarnika nagrzanego do 180st.Przykrywamy blaszkę folią aluminiową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.