Skocz do zawartości

Karp Po żydowsku


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Sprawionego karpia oczyszczamy i kroimy w dzwonka 5łyżek rodzynek 8łyżek jasnego piwa 2duże cebulki 5łyżek masła łyżka otartej skórki z cytryny sól pieprz 2łyżki octu winnego Przygotowanie: Pokrojonego karpia nacieramy solą,pieprzem i skrapiamy octem.Na maśle zeszklić pokrojoną cebulkę,wlać piwo i rybę.Dusić na małym ogniu pod przykryciem.Gdy ryba będzie miękka wyjąć a do sosu dodać rodzynki i otartą skórkę z cytryny.Wszystko zagotować i sosem polać rybę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.