Skocz do zawartości

Pierogi Z Kapustą I Grzybami


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: kilka ugotowanych ziemniaków(mogą być z obiadu z poprzedniego dnia) 20dag sera białego jajko mąka Ziemniaki i ser mielimy przez maszynkę na stolnicę,wbijamy jajko i dodajemy tyle mąki ile nam się wgniecie.Zagniatamy ciasto,uważając żeby nie wyszło nam za twarde. Farsz: 1kg kiszonej kapusty 20dag grzybków suszonych cebula sól pieprz olej Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości po czym odlewamy i studzimy(należy pamiętać o tym żeby kapustę odcisnąć z nadmiaru wody).Grzybki lekko moczymy i kroimy w kostkę,cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor na oleju.Wszystko razem mieszamy doprawiając solą i pieprzem do smaku.Rozwałkować cisto tak aby nie było za cienkie,wycinać szklanką krążki nakładać farsz i dokładnie skleić boki.Gotować w osolonej wodzie 2min od wypłynięcia.Podawać ze smażoną cebulką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.