Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ciasto: kilka ugotowanych ziemniaków(mogą być z obiadu z poprzedniego dnia) 20dag sera białego jajko mąka Ziemniaki i ser mielimy przez maszynkę na stolnicę,wbijamy jajko i dodajemy tyle mąki ile nam się wgniecie.Zagniatamy ciasto,uważając żeby nie wyszło nam za twarde. Farsz: 1kg kiszonej kapusty 20dag grzybków suszonych cebula sól pieprz olej Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości po czym odlewamy i studzimy(należy pamiętać o tym żeby kapustę odcisnąć z nadmiaru wody).Grzybki lekko moczymy i kroimy w kostkę,cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor na oleju.Wszystko razem mieszamy doprawiając solą i pieprzem do smaku.Rozwałkować cisto tak aby nie było za cienkie,wycinać szklanką krążki nakładać farsz i dokładnie skleić boki.Gotować w osolonej wodzie 2min od wypłynięcia.Podawać ze smażoną cebulką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.