Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 2kg dojrzałych pomidorów 5dag cukru 6ząbków czosnku 1łyżeczka pikantnej musztardy 1łyżeczka mielonego cynamonu 1łyżeczka mielonego pieprzu 1/2łyżeczki curyy 4łyżki octu 10% sól do smaku. Pomidory myjemy,usuwamy szypułki i kroimy.Wkładamy do garnka i stale mieszając gotujemy na małym ogniu,aż pomidory się zupełnie rozgotują.Przecieramy przez sito mieszamy z czosnkiem,cukrem,musztardą i pozostałymi przyprawami i gotujemy do zgęstnienia.Doprawianie zakańczamy solą i jeszcze chwilę gotujemy stale mieszając.Wlewamy do słoiczków,zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.