Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 5kg buraczków 2kg cebuli 1kg papryki 1/2szkl cukru 1szkl octu 2łyżki soli. Buraczki ugotować,obrać ze skórki i wystudzone zetrzeć na tarce jarzynowej.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych pokroić w paski a cebulę w piórka,dodać sól i odstawić na godzinę.W tym czasie zetrzeć buraczki na tarce jarzynowej.Połączyć z papryką i cebulą, dodać cukier i ocet.Przełożyć w słoiki i pasteryzować 20min.Sałatkę tą można jeść na zimno lub na gorąco jako dodatek do mięs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.