Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 5kg buraczków 2kg cebuli 1kg papryki 1/2szkl cukru 1szkl octu 2łyżki soli. Buraczki ugotować,obrać ze skórki i wystudzone zetrzeć na tarce jarzynowej.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych pokroić w paski a cebulę w piórka,dodać sól i odstawić na godzinę.W tym czasie zetrzeć buraczki na tarce jarzynowej.Połączyć z papryką i cebulą, dodać cukier i ocet.Przełożyć w słoiki i pasteryzować 20min.Sałatkę tą można jeść na zimno lub na gorąco jako dodatek do mięs Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.