Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 po 1kg ogórków,papryki,cebuli i marchwi sól czosnek 1 ząbek olej 3/4szkl octu 3/4szkl cukru Warzywa umyć,oczyścić.Ogórki i cebulę pokroić w talarki,paprykę w paski, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej,czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystkie składniki wymieszać dodać ocet,cukier i sól do smaku.Odstawić na 3godziny(najlepiej by było na noc zostawić pod przykryciem) Na dno słoików wlać po łyżeczce oleju wkładać sałatkę i dopełnić uzyskanym sokiem.Pasteryzować 15min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.