Skocz do zawartości
Beella

Gruszki W Occie

Rekomendowane odpowiedzi

Gruszki klapsy Zalew: na 1litr wody 70dag cukru i ocet do smaku goździki. Gruszki obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.Ugotować zalewę(wiadomo że należy zwiększyć ilość)i w gotującą włożyć gruszki.Gotować jeszcze 5min.Gorące gruszka układać w słoje zalewać gorącą zalewą i zakręcić nie pasteryzować.Należy pamiętać o tym, aby do słoików z gruszkami nie wkładać goździków bowiem gruszki będą czerniały. Z dodatkiem cynamonu,świetnie pasują do deserów :smile:

post-12133-1228642295_thumb.jpg

post-12133-0-22169000-1345290943_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.