Beella Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Składniki; 2piersi kurczaka 1dojrzały owoc mango łyżeczka posiekanego świeżego imbiru 1/2łyżeczki otartej skórki z cytryny 1/2szkl białego wina sól pieprz olej Przygotowanie: Mango obrać,usunąć pestki i pokroić w kostkę.Mięso lekko rozbić,oprószyć pieprzem.Rozgrzać olej na patelni,obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor,dodać mango o przyprawy,lekko posolić.Wlać wino,patelnię przykryć i dusić jeszcze około 5min.Mięso wyjąć trzymać w cieple.Zwiększyć ogień i gotować jeszcze przez chwilę aby sos się zagęścił.Pierś ułożyć na talerzach,polać sosem. Przepis i zdjęcie pochodzi z książki kucharskiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.