Skocz do zawartości

Kalafior Po Wiedeńsku


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: średniej wielkości kalafior 30dag chudego wędzonego boczku 15dag startego żółtego sera 3jaja łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz Przygotowanie: Kalafiora oczyścić,podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wrzącej wodzie.Lekko twardy wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Boczek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni(można też dodać cebulkę),wymieszać z dwoma jajkami i koncentratem pomidorowym,solą i pieprzem.Usmażyć rzadką jajecznicę i wylać na kalafior.Posypać żółtym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku do momentu aż jajka całkiem się zetną.Podawać z ketchupem. Zdjęcia jak i przepis pochodzi z gazety,sprawdzony super smakuje.

post-12133-1228411492_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.