Beella Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego torebeczka ryżu jajko sól pieprz majeranek 3duże cebule 3papryki każda innego koloru litr soku pomidorowego. olej bułka tarta 30dag pieczarek Przygotowanie: Mięso szykujemy tak jak na kotlety mielone tylko zamiast bułki dodajemy sypki ryż(nie ugotowany).Formujemy małe kuleczki obtaczamy w bułce tartej i lekko podsmażamy na oleju.Do garnka wlewamy sok pomidorowy i pokrojoną w paski paprykę,pieczarki.Dodajemy podsmażone kuleczki i gotujemy.Cebulę lekko podsmażamy i dodajemy do kociołka.Wszystko razem gotujemy aż ryż w kuleczkach będzie miękki,doprawiamy do smaku.Można dodać łyżkę pokrojonego świeżego koperku.Szykuję to danie na różne imprezy i podaję jako pierwsze danie z chlebem lub gotuję makaron długie grube nitki,wykładam trochę makaronu na głęboki talerz i polewam kociołkiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.