Beella Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Składniki: Ciasto: 1/2kostki margaryny Kasi 1/4szkl cukru 3jajka całe 2szkl mąki łyżeczka proszku do pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem mikserem i dodać resztę składników dalej miksować do uzyskania jednolitej masy(wychodzi gęste ciasto) Puszkę brzoskwiń odsączyć od soku na sitku. Masa: 4serki wanilinowe homogenizowane 3żółtka(z białek ubijamy pianę) 1cukier wanilinowy 1 budyń śmietankowy. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce(masa wychodzi rzadka) Kruszonka: 20dag wiórków kokosowych 2łyżki margaryny Kasi 2łyżki cukru 1żółtko. Wszystkie składniki wyrobić ręką. Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blaszkę.Układamy brzoskwinie i wylewamy gotową masę serową.Posypujemy kruszonką wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180st i pieczemy około 60min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.