agadab Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam, może przepis na marmoladkę, którą kroi się w slupki, czy kostkę? 5 kg jabłek (najlepsze jak zwykle antonówki) obrać i pokroić, 2.5 kg cukru 100 ml octu Jabłka zasypać cukrem, wymieszać z octem, pozostawić na noc w chłodnym miejscu. Smażyć na wolnym ogniu, mieszając. Gotowe, jesli kropla wylana na talerz będzie odpowiednio twarda. Dodatek octu powoduje, że marmolada smaży się szybciutko. Nadziewam nią kruche ciastka i pączki. Pozdrawiam. Cytuj
szyszka Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Mam ten przepis,robilam już tak jabłka kilkakrotnie.Tylko ja jabłka tre na tarce o dużych oczkach.Używam tej marmoladki nie tylko do ciastek ale i do ciasta kruchego lub drożdżowego.Polecam bo warto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.