Gość kasandra6 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 500 ml śmietany słodkiej 100 ml śmietany kwaśnej 1 szklanka spirytusu 60 ml rumu pół pomarańczy ze skórką 1 cytryna ze skórką 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Sposób wykonania: Śmietany zagrzać z cukrami (nie gotować), dodać sparzone owoce i pokrojone na duże kawałki, dodać rum i spirytus. Wlać wszystko do szklanego naczynia ze szczelnym zamknięciem, zostawić na 2 tygodnie w ciemnym i chłodnym miejscu, codziennie wstrząsając. Następnie zostawić na 3 tygodnie w spokoju, po 3 tygodniach przefiltrować i przelać do butelek. Pozostawić na 1-2 miesiące im dłużej stoi tym lepsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.