Gość malakaka Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 SAŁATKA Z KURCZAKA NA SŁODKO 1 filet z kurczaka 1 słoiczek selera (w zalewie) 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 torebka ryżu 5 dkg. rodzynek 4 łyżki majonezu Wykonanie: Fileta pokroić, doprawić wegetką, pieprzem, chili, czosnkiem, usmażyć cząstki na oliwie z oliwek, ostudzić. Ryż ugotować i także ostudzić. Do ryżu dodać fileta, kukurydzę, pokrojony w kosteczkę ananas, namoczone uprzednio rodzynki, odsączony seler, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liziii Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 mniaaaaami ;-) az sie glodna robie na sama mysl o takim pysznym daniu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam, skusiłam się na tę sałatkę i nie żałuję - sałatka jest REWELACYJNA i godna polecenia :) Ja robiłam dawno temu sałatkę z rodzynkami, i powiem szczerze, że tak średnio mi smakowała, dlatego zaprzestałam przygotowywać tego typu sałatek, ale za namową męża skusiłam się :) Ta wyszła super, na przyjęciu urodzinowym cieszyła się ogromnym zainteresowaniem i w konsekwencji zniknęła pierwsza ze stołu. Dziękuję za ten przepis i pozdrawiam autorkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justynka108 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Znam tę sałatkę w trochę innej wersji - bez rodzynek, za to z jajem na twardo. Jest tak pyszna, że aż mi teraz przybyło śliny!!! Polecam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 a ile czosnku ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Ja dałam 4 ząbki czosnku - była pyszna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 sporo tego czosnku Dorotko, ale nie zrażam sie tym,ponieważ lubię czosnek a mam ochotę zrobić tę sałatkę :) dziękuję ci za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Trochę sporo, ale tego czosnku później tak nie czuć. Cały smak sałatki się przegryzie i potem fajnie smakuje :) Ja ten czosnek dodawałam do kurczaka tak pod koniec smażenia, żeby on się nie przypalił, bo byłby gorzki. Powodzenia Alu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 zrobię w najbliższym czasie i podzielę się wrażeniami :) pozdrawiam Dorotko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 sałatka super :razz: zwiększyłam troszkę proporcje i wyszły mi 2 salaterki,czosnku dałam 3 ząbki i usmażyłam 2 filety drobiowe... z pewnością nie raz jeszcze ją zrobię, uważam,że jest naprawdę świetna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Również jadłam taką sałatkę, ale bez rodzynek, których szczerze nie znoszę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi