agadab Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ciasto: 25 dkg mąki 1/2 margaryny 1 jajo 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do piecz. łyżka śmietany zagnieść. Ciast wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką, ponakuwać widelcem i lekko zapiec. Mak: 1 i 1/2 szkl. maku ( sparzyć i zmielić 2 razy), 3 jaja 1 i 1/2 szkl. cukru 2 łyżki miękkiego masła 4 łyżki oleju miód do smaku bakalie składniki utrzeć i wyłożyć na podpieczony placek. Kokosy: 20 dkg wiórek 20 dkg cukru 1/2 masła 3/4 szkl. mleka wszystko gotować aż masa zgęstnieje (trzeba mieszać bo sie przypali). wyłożyć na mak i upiec w temp 170* przez 40 min, aż kokos się zrumieni. po upieczeniu ciasto jest dość rzadkie, ale jak wystygnie to pięknie zagęstnieje. Jest bardzo smaczne. polecam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.